MAYA HOME Interior
Copy of EDITION BOUGAINVILLE

Szőnyeg

Egyedi kézi csomózósású luxus szönyeg francia ízléssel

 
 

Edition Bougainville

A híres francia századokat megidézve, és Louis Antoine de Bougainville – a nagy utazó-felfedezö nevével kitüntetve, az Edition Bougainville  a személyre szabott luxus szönyegek nemzetközileg ismert védjegye, egy márka mely stílusosan ötvözi a hagyományt és a modernitást.

Fedezd fel a kortárs szönyegek klasszikus varázsát!

Mindegyik egyedi szönyeg formatervezése Franciaországban készül el, egy hagyomány, mely egy fél évszázados örökségi archívumra, technológiai tudásra, eredeti mintakönyvekre támaszkodhat.

A különbözö kollekciók minden egyes darabja kiváló tehetséges kézmüvesek kezét dicséri, a  Bougainville® szönyegek a luxusszönyegek kifinomult ékszerei, Magyarországi képviseletében a Grange Showroomban eredetiben megtekinthetök.

 Knowhow

A Bougainville szönyegek egyediségük mellett, többféle technikával is elkészülhetnek. A szövés technika, gyártási eljárás és a felhasznált szál minösége nemcsak árában differenciált, hanem tapintásra, megjelenésében, funkciójában, felhasználhatóságában is  is más és más érzetet kelt.


 
 
Tervezés7.jpg

Tervezés

A Bougainville tervezöi csapata szorosan együttmüködik a nemzetközi színtéren is elismert szereplökkel, mindenkor olyan design-t kínál, melyet személyre szabottan a belsöépítészeti projektekben szereplö követelményeknek megfelelöen gyártanak le. A tervezö stúdió szakértelmének köszönhetöen az Edition Bougainville teljes körü felügyeletet biztosít a csúcskategóriás termékek gyártásának minden mozzanata alatt, az eredeti modelltöl a gyapjú- vagy selyemszínezésig, a mintavételtöl a gyártásig. Évente frissülö katalógusukból bármelyik szönyegmintát legyártják a kívánt méretre, színre és a kiválasztott szövési technikával. A minták és az idei katalógus megtekinthetö a Grange Showroomban Budapesten.

Egy, a kollekcióból kiválasztott minta bármely kivitelben megrendelhetö, ezzel az egyediség mellett egy adott térben minden szönyeg burkolat összehangolható, költségkímélöen kombinálható. A nappaliba kerülhet pl ugyanaz a minta egy nagyobb kerek szönyegre selyem szálas kézi csomózással, miközben a folyosókon és a lépcsökön ismétlödhet - egy másik színben és gyapjúszálas tüzött variációban.

A hangsúly az egyediségen van, egy-egy minta színe – a szálak kiválasztása és megfestése teljes mértékben igazodik a tervezöi igényekhez, a selyem szálas csomózás és tüzés a szönyegeknek nemcsak nemességet kölcsönöz, hanem különleges fényével a mintát kiemeli, a reliefet egyedivé teszi.

 
Kézi csomózás, Kézi tüzés, Savonnerie, Aubusson, New Aubusson Relief

Kézi csomózás, Kézi tüzés, Savonnerie, Aubusson, New Aubusson Relief

Szövési technikák

A testreszabott kollekció minden darabja a legigényesebb és legértékesebb szövési módszerek segítségével készül el, olyan technikák alkalmazásával, amelyekkel manapság már csak néhány kiemelt manufaktúra foglalkozik, és akik ma is mesterei pl. a Savonnerie és az Aubusson kézi szövés hagyományainak.  A Bougainville az exkluzív minöség és kivitelezés igényével törekszik a hagyomány megörzésére, miközben folyamatosan kutatja és fejleszti az új innovációs és fúziós technikák alkalmazási területeit is, ily módon teremtve évröl évre új mintákat és hatásokat. A szönyegek magas színvonalát nemcsak az ösi technika és a mühelymunka, hanem a szövési szálak, alapanyagok gondos kiválasztása is szolgálja. Az új Zélandi gyapjút, selymet és len szálat kézzel festik, ezért a tervezett mintától enyhén eltérhet a már kész szőnyeg árnyalata. A kézi gyártás emberi tényezöje miatt a méretekben is lehetséges maximum 5 százalékos eltérés, ez a gyártás során függ az idöjárási viszonyoktól, a levegö páratartalmától. és a szövöszékek beállításától is.

 

Kollekciók

Az Edition Bougainville különlegessége és egyedisége a mindenkori hagyományos technikák ápolása és a modernkori kisérletezések, fejlesztések, továbbgondolások ötvözése. A Kollekciók tükrözik ezt a történelmi igényességet, a klasszikustól a modernkori inspirációs mintákon át minden stílusú enteriörhöz találni megfelelö design-t.

Minták, méretek, színek egyedivé tehetöek, a kollekciók évente megújulnak de minden minta mérettöl és szövési technikától függetlenül alakítható, változtatható, színátmenetekkel kombinálható.

 

Felhasználási területek

A méretre megszövött sík szönyegek mellett az Edition Bougainville kínálatában megtekinthetök a kiemelkedöen igényes és magas minöséget képviselö kevert szálas padló szönyegek is.

A nagy felületek burkolására alkalmas padlószönyegek minöségükben egyedülállóak a piacon, különleges keveréküknek köszönhetöen (gyapjú, viszkóz és selyem), alkalmasak szállodák, yachtok, vitorlások és repülö belsö tereinek burkolására is. Kérésre speciális lángálló felület kezeléssel is rendelhetö, mely késlelteti a tüz terjedését. A padlószönyegek mindegyike megfelel a legszigorúbb minöségi elöírásoknak, speciálisan nagy igénybevételü terek tervezéséhez ajánljuk. Kiszerelésüket tekintve 4 vagy 5 méteres széleségben rendelhetök, egyenként 20 m hosszúságban.