MAYA HOME Interior

Cikkek

Stendhal romantika

GRANGE francia bútor kollekció - STENDHAL tálaló asztal

GRANGE francia bútor kollekció - STENDHAL tálaló asztal

GRANGE vitrines szekrény a STENDHAL kollekcióból. Mi kedvenc lakásillatainkat tároljuk benne, Te mire használnád?

GRANGE vitrines szekrény a STENDHAL kollekcióból. Mi kedvenc lakásillatainkat tároljuk benne, Te mire használnád?

Idén a S/ALON Budapesten (szeptember 20-22) a MAya Home is képviselteti magát. bEMUTATKOZÓ cIKKJEINKBEN Részletesen KÖRBEJÁRJUK EGY-EGY KIÁLLÍTOTT BÚTORUNKAT, MELYET SZEMÉLYESEN IS MEGCSODÁLHATSZ MAJD AZ ORSZÁG LEGELEGÁNSABB LAKÁSTREND KIÁLLÍTÁSÁN. vÁRUNK STANDUNKON EGY POHÁR PEZSGŐRE, LÁTOGASS MEG MINKET!

Szeretem az erőt: de abból az erőből, amelyet szeretek, a hangya ugyanannyit mutathat, mint az elefánt.

— Stendhal - Marie-Henri Beyle

a rOMANTIKA KORÁT A HÁBORÚK ESZMÉJÉBŐL, A FELVILÁGOSODÁS KORÁNAK OPTIMISTA RÁCIÓJÁBÓL, AZ EGYHÁZBÓL VALÓ KIÁBRÁNDULTSÁG ÉS ILLÚZIÓVESZTÉS ALAPOZTA MEG. kÖZPONTI TÉMÁJA AZ EGYÉNI SZABADSÁG, AZ ÖNKIFEJEZÉS ÉS A GAZDAG ÉRZELMI VILÁG ÁBRÁZOLÁSA. A romantikusok azért FORDULTAK AZ EGZOTIKUS TÁJAK, ÉS A KÖZÉPKORI MISZTICIZMUS FELÉ, mert elégedetlenek voltak a korral, amiben éltek, és amelyet megvetettek.

LEHET MAI KORUNK IS EGYFAJTA SZUPRA-ROMANTIKA, AHOL KERESSÜK A RÉGI KOROK ADTA BIZTONSÁGOT ÉS IDŐTÁLLÓSÁGOT? TE MIT GONDOLSZ ERRŐL?

SAM-Stendhal-p72-73-GRANGE.jpg

sTENDHAL

Időtlen elegancia jellemzi ezt a klasszikusan 18. századi stílusjegyekkel díszített bútorcsaládot. A kollekció darabjai jól kombinálhatóak egy modern nappali és ebédlő térben. a hagyományosan tálalásra tervezett “drapéria asztalt” akár konzol asztalként is használhatod, helyezd rá kedvenc porcelánjaidat, dekoráld ernyős lámpákkal!

28edcbf118230d6df712362ec39c9ab2.jpg

kannelúra

A Stendhal kollekció díszítésében viszonttalálod az antik oszlopokra jellemző íves rovátkázást, a kannelúra hosszanti félhengeresen bemélyedő vájat, olyan minta melyet mintha egy óriás újjal véstek volna a felületbe.

Számtalan modern enteriör használja ezt a szemnek nagyon megnyugtató díszítőelemet, gyakori a klasszikus bútorok lábán, fiókelőkön.


Grange konzolok

Falainkat sokszor egy-egy hosszan elnyúló, a falhoz simuló konzol asztallal is tagolni tudjuk, A bútor mélysége nem vesz el sokat a térből, szép tárgyakkal, vagy fölé helyezett képpel, tükörrel, falikarral egy jól megkomponált fal lesz az eredmény! Számtalan Grange bútor család kínál szebbnél szebb konzol asztalt! Nézz körül nálunk!


GRANGE konzol asztal- HAUSSMANN kollekció

GRANGE konzol asztal- HAUSSMANN kollekció

@ELOQUENCE

@ELOQUENCE


GRANGE Bútorainkat éppúgy választhatod színre festetten vagy natúr színre pácoltan. A nyers fa melegsége és finom tapintása öszzetéveszthetetlenül bársonyos és naturális marad akkor is ha kap egy finom pác réteget! A STENDHAL kollekció alapanyaga nemesfa, a konzol asztal fedőlapja cseresznye fából készül, azzal is szép hatást érhetsz el, ha a tetejét pácolva hagyod, a kannelúrákat finom lap-aranyozással rendeled meg. A bútor eleganciája a részletekben rejlik!

Grange stendhal

Ezt a bútort láthatod a S/ALON Budapesten ősszel, a választott színekkel teheted egyedivé, a részleteket TE válogathatod meg! Két fiókjába evőeszközeidet, finom étkező textiliáidat rendezheted el!

A bútor méretei: 185 x 78 x 47 cmaral-sunrise_web.jpg

TURNER-i TÁJKÉP

A romantika korának híres festőjére jellemző foltfestéses technika nagy hatással volt a későbbi impresszionistákra. Ég és tenger minden időjárásban más hangulatot hagyott hátra ecsetvonásai alatt. Az EDITION BOUGAINVILLE szőnyegeink számtalan romantikus tájrészletből merítenek! Kollekcióinkat megtekintheted a S/ALON - on is!

A képen az “aral sunrise” selyem-gyapjú szőnyeg látható, mely bármilyen méretben rendelhető!

EDITION BOUGAINVILLE selyem szőnyeg ARAL SUNRISE

EDITION BOUGAINVILLE selyem szőnyeg ARAL SUNRISE


A Romantik korának nagy regénye Stendhal “Vörös és Fekete” szerelmes regénye- nyári olvasmányod lehet, ha szereted a kor érzelmes, olykor melankólikus elvágyodását. Tökéletes ráhangolódás a Nyárutóra!


Fotók: Pinterest. ELOQUENCE